Noin 50 kpl
3 dl puolukoita
200 g valkosuklaata (+ koristeluun n.100 g)
250 g margariinia tai voita
3 dl sokeria
2 munaa
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
Rouhi tai paloittele valkosuklaat (200 g ) pieniksi murusiksi.
Vatkaa sähkövatkaimella margariini ja sokeri kuohkeaksi. Lisää joukkoon munat, ja jatka vatkaamista.
Sekoita eri astiassa vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään.
Lisää pienissä erissä jauhoseos munavaahtoon, ja jatka sekoittamista esim. puuhaarukalla.
Sekoita joukkoon myös kokonaiset puolukat sekä valkosuklaamuruset.
Levitä reilun ruokalusikallisen kokoisia taikinapaloja pellille. Paloja ei tarvitse litistellä (kiitos Oonis vinkistä).
Anna cookieiden paistua uunissa 175 asteessa noin 12 minuuttia. Älä paista liikaa, etteivät keksit kuivahda. Riittää, että reunoilta keksit näyttävät kypsiltä.
Anna cookieiden jäähtyä.
Sulata valkosuklaa (100 g). Valuta teelusikan avulla keksien päälle valkosuklaata.
Leivoin nämä cookiet yhdessä ystäväni Oonan kanssa, ja hän koristeli nämä kuvan keksit stylen leivinpaperitötterön avulla :)
Ja eikun maistelemaan!! Meheviä keksiä tuli, ja nämä ei oo liian makeita! Kirpsakka puolukkaa ja makeaa valkosuklaata mmm-mm ;)
Tässäpä vaikka sievä joululahja ystävälle :)
Haha, oli kyllä todella style tötterö! :D
VastaaPoistaT. Oona alias Oonis
Oli tosissaan special ;)
VastaaPoista300 dl puolukoita? Tainnut tulla näppäilyvirhe :)Laitetaan nyt kuitenkin 3 dl...
VastaaPoistaHupsis no niin vain on tullu! Pitääpä korjata määrä oikein :) Hyvin hoksattu!
Poista